Eigenschappen van de kiwi
Eigenschappen van de kiwi

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Zespri-kiwi's? 

Behalve dat ze consequent worden aangegeven als één van de meest voedzame voedingsmiddelen1-2, hebben Zespri-kiwi's vanwege de componenten die ze bevatten ook een aantal eigenschappen die de waarde ervan verhogen voor de dagelijkse voeding.

Ten eerste zijn ze calorisch energie-efficiënt: een Zespri Green-kiwi bevat 61 kcal/100 g (EC) en een Zespri SunGold-kiwi bevat 63 kcal/100 g (EC)3-5.

Bovendien bevatten beide variëteiten een lage een lage glycemische index te hebben (51 voor Zespri Green en 48 voor Zespri SunGold)1. Dit, samen met het lage aantal calorieën in een kiwi, betekent dat het geschikt is voor consumptie als onderdeel van een dieet.

PDF downloaden

4.2.a-Properties_NL.png

Dit zijn echter niet de enige interessante eigenschappen voor professionals die werkzaam zijn in voeding en gezondheid. Kiwi wordt ook beschouwd als een laag FODMAP-voedsel dankzij de evenwichtige verhouding glucose tot fructose, waardoor de fructose goed wordt opgenomen. Zespri-kiwi's is zelfs het enige fruitmerk gecertificeerd door de Monash-universiteit en opgenomen in de app met lage FODMAP-voeding6.

Ten laatste is er steeds meer bewijs dat de consumptie van kiwi's een gunstig effect heeft op de darmmicrobiota, waarschijnlijk resulterend in een verhoogde darmgezondheid en algeheel welzijn7-15. Dit komt voornamelijk door het feit dat Zespri-kiwi's een prebiotische werking hebben.

Eigenschappen van de kiwi

LIteratuurlijst