Volwassenen
Volwassenen

De dagelijkse consumptie van kiwi’s kan de gezondheid van volwassenen verbeteren

De WHG waarschuwt dat de beperkte consumptie van fruit en groenten een risicofactor is voor chronische ziekten. Er zijn wetenschappelijke bewijzen die de gezondheidsvoordelen van de consumptie van fruit aantonen, in het bijzonder met betrekking tot de beschermende werking tegen cardiovasculaire ziektes, overgewicht en soorten kanker1. De dagelijkse consumptie van kiwi’s kan bepaalde ziektes helpen voorkomen.

Tal van patiënten kunnen er baat bij hebben kiwi’s in hun dagelijkse voeding op te nemen

Kiwi’s zitten boordevol essentiële nutriënten. Dankzij hun efficiënte calorie- en vezelgehalte is hun consumptie vooral aan te raden voor lichaamsgewichtcontrole. Door kiwi’s toe te voegen aan levensmiddelen op basis van granen worden de postprandiale glucosepiek en het hongergevoel met 20 % verminderd2. Deze vaststelling maakt van kiwi’s de ideale aanvulling op ontbijten en snacks. De consumptie van kiwi’s vermindert het hongergevoel voor de hoofdmaaltijd en maakt calorie-, vet-, suiker- en zoutrijke tussendoortjes overbodig.

Kiwi’s bevatten veel kalium en komen daardoor de hartgezondheid ten goede. Dit nutriënt zorgt er tevens voor dat de normale bloeddruk behouden blijft. Er is namelijk aangetoond dat een extra portie fruit het aantal gevallen van hartziektes met 8 %1,3 en van kanker met 3 % verlaagt, en de mortaliteit met 10 % vermindert. Onderzoekers hebben aangetoond dat fruit, en in het bijzonder fruit dat veel vitamine C bevat, een belangrijke rol speelt in de preventie van hartziektes3. Er zij op gewezen dat van alle soorten fruit, de SunGold kiwi’s de meeste vitamine C bevatten (161,3 mg/100 g)4. Dit is een uitstekende reden om dagelijks kiwi’s te eten.

adult_zespri_kiwifruit.jpg

Dankzij hun hoeveelheid en type vezels (de verhouding van oplosbare tot onoplosbare vezels bedraagt ongeveer 1:4 bij Green en 1:3 bij SunGold kiwi's) zorgen kiwi’s voor een comfortabele spijsvertering en een evenwichtige voeding. Ze verlichten tevens chronische constipatie, nog zo’n gezondheidsprobleem dat een grote impact heeft op de levenskwaliteit van de mensen die eraan lijden5. Kiwi’s voeren pectine, cellulose en hemicellulose aan die water ophouden en gel vormen, en zo de ontlasting groter en zachter maken, en de peristaltiek stimuleren om de darmtransit te bevorderen6.

De toevoeging van SunGold kiwi’s of Zespri Green kiwi’s aan de dagelijkse voeding is een optie die de algemene ezondheid en het welzijn van de volwassen bevolking kan verbeteren. Hun nutriënten kunnen bijdragen aan de spijsverteringsgezondheid, aan de controle van de bloedsuikerspiegel en aan de preventie van tal van veel voorkomende chronische ziektes.

  

materiaal downloaden

Zie meer

Literatuurlijst

MEER LADEN