Klinische studies
Klinische studies

Soms is het moeilijk om objectief te oordelen over dingen waar je van houdt. Bij Zespri vertaalt deze wijsheid zich in een diepe en zinvolle wens om de wetenschappelijke doeltreffendheid aan te tonen van onze kiwi's. Met klinische proeven willen we hoogwaardig bewijs leveren over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van de Zespri Green en Zespri SunGold-kiwi’s. Op deze manier kunnen we onze klanten beter bedienen met ons lekkere fruit.

Projectbeheer en probleemoplossing voor Zespri klinische proeven worden uitgevoerd door een klein en gespecialiseerd team, met professor Richard Gearry, Juliet Ansell en Lynley Drummond. Daarnaast nemen de hoofdonderzoekers in elk land de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van protocol en beheer van lopende proeven.

KLINISCHE PROEVEN

ZESPRI GREEN-KIWI'S
ZESPRI SUNGOLD-KIWI'Skiwis_green.png

klinische proeven met zespri green-kiwi's

Voor Zespri Green-kiwi onderzoeken we voornamelijk de spijsverteringsgezondheid. Tot op heden zijn op dit gebied zeven klinische onderzoeken uitgevoerd met zeer relevante resultaten.

PDF downloaden

3.2.a-Zespri-Green-research-carried-out-to-date_NL.pngKlinische proeven met zespri green-kiwi's in uitvoering

Zespri voert momenteel een uitgebreide klinische studie uit in dit gebied, om te bepalen of kiwi een effectieve behandeling is voor constipatie en gastro-intestinaal ongemak. Om ervoor te zorgen dat de resultaten kunnen worden veralgemeend voor de grotere bevolking, werd de interventionele studie in meerdere landen opgezet volgens de hoogste normen: het is willekeurig, cross-over en beheerst.

Daarnaast wordt momenteel een pilot-onderzoek in meerdere domeinen uitgevoerd om de relaties tussen de darmmicrobiota en het dieet te onderzoeken bij mensen met stofwisselingsstoornissen.

De doelstellingen van de studie zijn:

Literatuurlijst

ZESPRI GREEN-KIWI'S
ZESPRI SUNGOLD-KIWI'Skiwis_sungold.png

KLINISCHE PROEVEN MET ZESPRI SUNGOLD-KIWI'S

Klinische studies gericht op vitamine C en de potentiële voordelen ervan zijn ook uitgevoerd voor Zespri SunGold-kiwi, met statistisch significante resultaten op een aantal gezondheidsgebieden, waaronder immuniteit en algemene stemming.

 

PDF downloaden

3.2.b-Zespri-SunGold-research-carried-out-to-date_NL.png

Klinische proeven met zespri sungold-kiwi's in uitvoering

In de toekomst wil Zespri haar onderzoek richten op de rol van vitamine C in de gezondheid van de huid en vroegtijdige veroudering, vooral in combinatie met vitamine E - een andere belangrijke voedingsstof aanwezig in Zespri SunGold-kiwi's.


Literatuurlijst 
LEES MEER OVER DE WETENSCHAPPELIJKE ACTIVITEITEN VAN ZESPRI